ZIEKENHUIZEN

Genoeg eiwit blijft uitdaging voor ziekenhuizen.

Slechts 60% van de (ondervoede) patienten krijgen pas op de 4de opname dag genoeg eiwitten binnen. Met de inzet van Meal&Care haar producten begint u op dag 1 al met een verhoogde eiwitinname. En dat allemaal via onze pastaproducten en maaltijden. Via onze eiwitsamenstelling in onze pasta kunnen patiĆ«nten zich beter voorbereiden op de behandeling en sneller herstellen na de behandeling omdat het aminozuurprofiel zodanig is opgebouwd dat het het lichaam ondersteunt op het gebied van spiereiwitsynthese, uithoudingsvermogen en de weerstand. 


Naast het leveren van onze maaltijden is het ook mogelijk om de pastagrondstof en maaltijdcomponenten bij ons af te nemen. Of de combinatie. Dan kunt u zelf op maat de maaltijden portioneren (en assembleren). In ieder geval draagt onze voeding bij aan hopelijk die snelle glimlach van herstel en vitaliteit šŸ˜!

WOONZORG

Mijn moeder en ik šŸ˜

Een geweldige foto en wat ben ik trots op haar. Nog niet zo lang geleden is zij opgenomen in een verzorgingstehuis als gevolg van dementie. En ze heeft het daar heel goed, al blijft het qua voedingsinname een uitdaging (ziekte gerelateerd).


Onderzoek leert dat rond de 40% van de ouderen en senioren een eiwitinname tekort kennen van gemiddeld 26 gram per dag. En ook 40% van deze groep haalt niet haar dagelijkse inname aan vezels, vitaminen en mineralen. En dan eet je ook vaak nog minder op oudere leeftijd. Ondervoeding ligt op de loer...of het is er al...


Met de maaltijden van Meal & Care kunnen wij een heel groot deel van bovenstaande tekorten opvangen. Zo kennen onze maaltijden gemiddeld 10 gram eiwit en 4,5 gram vezels per 100 gram. Dus bij een maaltijdgrootte van 350 gram krijgen uw bewoners al 35 gram aan eiwit binnen. Tel daarbij op dat onze maaltijden ook nog eens zeer laag in verzadigd vet en zout zijn, dat is dus dubbele winst. 


Beschikt uw over een eigen keuken. Geen probleem. Naast het leveren van onze maaltijden is het ook mogelijk om de pastagrondstof en maaltijdcomponenten bij ons af te nemen. Of de combinatie. Dan kunt u zelf op maat de maaltijden portioneren (en assembleren). In ieder geval draagt onze voeding bij aan een mooie en liefdevolle glimlach op ieders zijn gezicht šŸ˜!

THUISZORG

Achterblijvende eiwitinname thuis

Net als in de woonzorg blijkt dat maar liefst 60% van de ouderen en senioren een dagelijkse innametekort kennen aan eiwitten en vezels. 


Bent u leverancier van kant-en-klare maaltijden en wilt u graag uw assortiment uitbreiden met verse bereide eiwitrijke en groenterijke maaltijden dan zijn wij de partij voor u. 

Met de toevoeging van onze maaltijden biedt u een ruimere en afwisselbare assortiment aan. En onze maaltijden dragen direct bij aan de voedingsstatus van de ouderen en senioren thuis. Kortom, een win-win situatie en zo bewerkstellingen wij samen die mooie glimlach op ieders zijn gezicht šŸ˜!

REVALIDATIE

Bij revalidatie hebben wij het over patiƫnten en/of cliƫnten die een revalidatieproces ingaan nadat er bijvoorbeeld een medische behandeling heeft plaats gevonden in het ziekenhuis, bijv. na een botbreuk, darmoperatie, chemotherapie, etc.. In deze situatie wordt er extra veel van je lichaam gevraagd. Van je spieren, van je uithoudingsvermogen en van je weerstand. Hoe snel herstel je van je inspanning en hoe snel laat je lichaam weer groei zien van je spieren en conditie? Het is dus extra belangrijk dat je eiwitinname hoger ligt dan gemiddeld. Reken in een revalidatieproces met gemiddeld 1,4 gram eiwit per kg lichaamsgewicht om aan je dagelijkse eiwitinname te komen.


Onze kant-en-klare maaltijden zijn hier volledig ondersteunend in. Rijk in eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen en laag in verzadigd vet en zout. Zodat jouw patiĆ«nt/cliĆ«nt zo snel mogelijk weer een glimlach op zijn/haar gezicht heeft šŸ˜!

Eating with a Smile


MEAL & CARE

Maaltijden

Door te kiezen voor Meal & Care brengt u uitgebalanceerde eiwitrijke voeding en optimale zorg bijeen. Al onze maaltijden kennen als basis onze duurzame vegetarische eiwitten pastabron, aangevuld met minimaal 1/3 aan verse groenten en onze maaltijden zijn laag in verzadigd vet en laag in zout!!


Eigen keuken

En beschikt u over uw eigen keuken, maak dan gebruik van onze pasta's als basis voor die belangrijke verhoogde eiwitinname. Per 100 gram serveert u al meer dan 23 gram aan eiwitten boordevol Branched Chain Amino Acids (BCAA). Deze BCAA aminozuren ondersteunen het lichaam direct op het gebied van spieren, uithoudingsvermogen en weerstand. 

  1. Duurzame vegetarische eiwitbron als basis
  2. Kleine portie, hoog eiwitgehalte (zelf portioneren en/of assembleren)
  3. Gezonde maaltijden boordevol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen
  4. Directe ondersteuning op het gebied van behoud en groei van spiermassa, sneller herstellen en positieve ondersteuning op de mobiliteit en vitaliteit. 
  5. Laag in verzadigd vet en laag in zout
  6. Toepasbaar op de verschillende diƫten, bijv. e+, n- en/of v-, voor patiƫnten/ cliƫnten

  7. Ze zijn echt super lekker!

Als je gezond bent heb je 1000 wensen, 

als je ziek bent heb je er maar 1!

Onze partners

Tasttoemetemboss1
health-valley-netherlands-logo-560x392
Martini ziekenhuius

ONS EIWITRIJK ASSORTIMENT

Gratis proeverij*

Ook geĆÆnteresseerd geraakt in onze maaltijden? En wil je graag een gratis proefpakket ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in of bel Ć©Ć©n van ons.


Telefoonnummer085 060 2455

*Proefpakket kunnen alleen worden aangevraagd door bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

 
 
 
 
 
 
Meal & Care

2023 Copyright Ā© Alle rechten voorbehouden

Meal & Care

Antwoordnummer 84221

8422 ZX NIJEBERKOOP

Mail ons: info@mealandcare.nl

Bel ons: 085 060 2455

KvK: 90641795

MEMBER OF

unsplash