Eigen keuken

De glimlach uit eigen keuken 😁


Heeft u als zorginstelling nog een eigen keuken waar de maaltijden worden bereid? Of verzorgt u de maaltijden deels uit eigen keuken en worden ze deels kant-en-klaar gekocht? Ook dan kunt u voor die glimlach bij Meal & Care terecht. 


Grootverpakking

U kunt namelijk ook onze eiwitrijke pasta en maaltijdcomponenten (groente en/of sauzen) in grootverpakking (1kg of meer) bij ons afnemen. Zo kunt u zelf u eigen maaltijden bereiden en u patiënten en/of cliënten voorzien van zeer hoge eiwitrijke maaltijden in kleine porties. Per 100 gram maaltijd met onze pasta, serveert u al meer dan 10g eiwit. Plantaardige eiwitten die zo door ons zijn samengesteld dat ze een zeer strek essentieel aminozuur profiel kent. Zo krijgt uw patiënt en/of cliënt niet alleen veel eiwit binnen, maar ook nog eens een zeer sterke bron aan essentiële aminozuren. En die dragen bewezen bij aan de gezondheidspositie van uw patiënten en cliënten. 


Maaltijdcomponenten

En aanvullend kunt u een van onze verse bereide kant-en-klaren maaltijdencomponenten toevoegen die zich kenmerken door hun lage gehalten aan zout en verzadigd vet.


Portioneren en Assembleren

Op deze manier kunt u zelf perfect per patiënt en/of cliënt die ideale componenten samenvoegen tot de beste indivuele maaltijd. Niet alleen realiseert u zo de juiste hoeveelheid voedingsstoffen per persoon, ook minimaliseert u potentiele verspilling naar nul.  


Eating with a smile! Lekker, gezond en buitengewoon voedzaam!


Verschillende diëten

Inspelen op de behoefte van de individuele patiënt.

Verhoogde eiwitinname speelt in hele belangrijke rol bij patiënten en cliënten. Uit onderzoek blijkt dat 33% van de ziekenhuispatiënten te weinig eet, zowel qua portie als qua totaal aan voedingsstoffen.


In overleg met uw (onderzoeks-)diëtisten worden vaak verschillende eiwitrijke en eiwitverrijkte recepten gevraagd.

Door samen te werken met de eiwitrijke pasta grondstoffen van Meal & Care Groot vergroot u uw voordeel van de eigen keuken. Met kleine portie vergroot u significant de eiwitinname per patiënt omdat u meer flexibiliteit creëert om maaltijden op maat te maken voor de individuele patiënt.

Daarmee vergroot u de kans op sneller herstel, korte ligduur en besparing van kosten.

Bijvoorbeeld voor patiënten met (een risico op) ondervoeding is het extra belangrijk dat zij voldoende eiwitten eten. Eiwitverrijkte voeding draagt onder andere bij voor een beter spierbehoud.

Besparen

Kortere verblijfsduur ziekenhuis

Zoals hierboven al even geschetst blijkt uit onderzoek blijkt dat 33% van de ziekenhuispatiënten te weinig eet. We weten ook dat de juiste aandacht op de juiste voeding zorg kan dragen voor een korter duur van patiëntenondersteuning.


Door een goede en gezonde aandacht op eiwitrijke voeding kan het ziekenhuisverblijf gemiddeld met 1,4 dagen worden verkort. Daarmee draagt een goede ziekenhuismaaltijd niet alleen wezenlijk bij aan het welzijn en het voorspoedig herstel van de patiënt maar levert tevens een waardevolle bijdrage aan het reduceren van de zorgkosten door het verkorten van de gemiddelde ligduur.

Plantaardig eiwit

Verantwoorde eiwittransitie in de zorg

Onze pasta op basis van plantaardige eiwitten is niet alleen dusdanig opgebouwd en vastgesteld dat het samengesteld beschikt over een zeer sterk essentieel aminozuurprofiel. Met onze unieke samenstelling leveren wij ook een belangrijke bijdrage op de ingezette eiwittransitie. Dit houdt concreet in dat wij naar een eiwitinname gaan van 60% plantaardig en 40% dierlijk. En per maaltijd zitten wij nu al rond dat percentage. Ook daarom: Eating with a smile 😁!

Portioneren / Assembleren

Perfecte afstemming

Middels onze grootverpakkingen bent u perfect in staat om de juiste portie aan belangrijke voedingsstoffen uit te serveren aan uw patiënten en/of cliënten. 

Op deze manier realiseert u de perfecte afstemming op wat iemand nodig heeft en samengesteld bevatten al onze maaltijden veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen per 100 gram en zijn onze maaltijden samengesteld tegelijkertijd zeer laag in zout en verzadigd vet. Kortom, een completere en gezondere samenstelling gaat u niet vinden. 

Ik ben op "zieeet"!

Als ik lekker en gezond eten zie, eet ik 😁

Onze partners

Tasttoemetemboss1
health-valley-netherlands-logo-560x392

Gratis proeverij of samples*

Ook geïnteresseerd geraakt in onze maaltijden? En wil je graag een gratis proefpakket ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in of bel ons gerust.


Telefoonnummer085 060 2455

*Proefpakket kunnen alleen worden aangevraagd door bedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

 
 
 
 
 
 

2023 Copyright © Alle rechten voorbehouden

Meal & Care

Antwoordnummer 84221

8422 ZX NIJEBERKOOP

Mail ons: info@mealandcare.nl

Bel ons: 085 060 2455

KvK: 90641795

MEMBER OF

unsplash